Polen är återigen öppet och välkomnar Svenska turister!

Hamnstaden Gdynia

Sedan många år tillbaka har Polen blivit ett mycket populärt resmål för svenskar. Har handlar det om ett intressant land som det går snabbt och är enkelt att komma till. Inte heller kommer det att behöva kosta så mycket. Polen erbjuder allt från historiska sevärdheter till spännande shopping och ett fantastiskt nattliv. Ett av de enklaste resmålen att ta sig till är hamnstaden Gdynia, som bara är en färja från ett besök.

Ta färjan till Gdynia

För dig som vill ta dig en tur till, samt få en kort semester i Gdynia, så går denna färja mellan Karlskrona och Gdynia tre gånger om dagen. Det tar lite över 10 timmar att ta sig över och du kan välja att ta bilen med dig till Polen.

Utöver färja till Gdynia, så finns det ytterligare två färjor som går från Sverige till Polen. Detta är Nynäshamn - Gdansk . Den turen tar 18 timmar och erbjuder sju avgångar per vecka. Sedan finns färjan mellan Trelleborg-Swinoujscie och Ystad-Swinoujscie som bara tar 6-7 timmar i restid.

Att uppleva i hamnstaden Gdynia

Om du väljer att åka till Gdynia, kommer det finnas allt från bra hotell till fantastiska restauranger och ett härligt nattliv i denna stad. På dagarna finns det också massor att se. Några exempel finner du nedan:

  • Gdynia´s härliga ständer som bjuder in till sol och bad
  • Ortowo Cliff - Underbar natur och en härlig utsiktsplats
  • Statek Museum - Dar Pomorza maritimt museum
  • Gdynia Akvarium - Ett 1970-tals inspirerat Universeum som visar upp ett fantastiskt liv under vattnet.